top of page

sâm., 22 iun.

|

Pădurea Făget

Încetinește Pasul - Experiență de explorare și descoperire personală în natură

“Dacă te uiți prea atent la formă, vei rata esența.” - Rumi

Înscrierile pentru acest eveniment au fost închise.
Vezi alte evenimente
Încetinește Pasul - Experiență de explorare și descoperire personală în natură
Încetinește Pasul - Experiență de explorare și descoperire personală în natură

Dată & Locație

22 iun. 2024, 11:00 – 14:00

Pădurea Făget, Drumul Sfântul Ioan, Cluj-Napoca, România

Despre eveniment

“Paradise is regained by finding the wonder within the moment.” - Pico Ayer

“Dacă te uiți prea atent la formă, vei rata esența.” - Rumi

Culturile străvechi considerau că sub această lume, există o altă lume. O lume în care toate lucrurile manifestate își au rădăcinile. Sub aparența imediată a lucrurilor există un univers întreg, iar, când avem capacitatea de a nu numi lucrurile prea repede, când adâncim conversația de suprafață, avem acces la acest univers, izvor subteran, la extraordinarul de sub ordinar. Acesta este sacrul vechilor tradiții.

În timp, relația omului cu natura lui interioară și exterioară a devenit din ce în ce mai deconectată și mai fragmentată. Folosirea etichetelor, conceptelor și a impulsului de a atribui un nume cât mai repede, ne limitează experiența și ne împiedică să trăim deplin ce este în fața noastră.

Te invit să încetinim pasul și să explorăm natura (interioară și exterioară) într-o plimbare și să creăm împreună un spațiu în care putem să descoperim extraordinarul de sub ordinar.

𝗟𝗮 𝗯𝗮𝘇𝗮 𝗮𝗰𝗲𝘀𝘁𝗲𝗶 𝗲𝘅𝗽𝗲𝗿𝗶𝗲𝗻𝘁̦𝗲 𝘀𝘁𝗮𝘂 𝗱𝗶𝘃𝗲𝗿𝘀𝗲 𝗺𝗲𝘁𝗼𝗱𝗲:

- meditație ghidată

- invitații de explorare a naturii

- discuții de grup

- diferite practici care stau la baza învățării experiențiale

𝗜̂𝘁̦𝗶 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗮𝗻𝗱 𝘀𝗮̆ 𝗮𝗶 𝗹𝗮 𝘁𝗶𝗻𝗲:

- haine și echipament adecvat unei drumeții în pădure, în perioada aceasta (jachetă/pelerină de ploaie în caz ca vremea va fi ploioasă)

- apă și gustări (mar, ciocolata, alune, nuci, baton proteic etc )

- ceva pe care poți să stai jos (ex: izopren)

- un ceas

- spray pentru insecte

𝗖𝗮̂𝗻𝗱: Sâmbătă, 22 iunie, orele 11:00-14:00.

𝗨𝗻𝗱𝗲: Evenimentul se va desfășura în pădurea Făget, în apropiere de capătul cartierului Mănăștur. Punctul de întâlnire va fi comunicat ulterior persoanelor înscrise.

⚠️Evenimentul va avea loc chiar dacă vremea e ploioasă, excepție făcând situația în care va fi furtună. În acest caz, evenimentul poate fi reprogramat la o altă dată agreată împreună cu cei înscriși.

𝗖𝗼𝗻𝘁𝗿𝗶𝗯𝘂𝘁̦𝗶𝗲: Donație între 20-100 lei

𝗜̂𝗻𝘀𝗰𝗿𝗶𝗲𝗿𝗲: Pentru a participa la eveniment e nevoie de o înscriere în prealabil, locurile fiind limitate.

Termenul limită pentru înscrieri este 21 iunie, ora 18:00.

𝗚𝗵𝗶𝗱𝘂𝗹 𝗽𝗿𝗼𝗴𝗿𝗮𝗺𝘂𝗹𝘂𝗶:

Norbert Agoston - Prin ceea ce fac, caut să exprim acel ceva pe care eu îl numesc “Vocea” sau “Cântecul Pământului”. Este ceva în care vechile tradiții, mituri și înțelepciunea simplă sunt îmbibate. Este o dimensiune pe care anticii o considerau sacră și care pulsează în tot și în toate. Îmi place să umblu cu aceste întrebări: Cum poate fi adusă la suprafață această dimensiune și cum poate fi trăită într-o comunitate? Cum pot să creez un spațiu în care să aprofundez conversația cu mine și cu realitatea imediată pentru a ajunge la un izvor mai adânc al experienței, care să aducă mai mult sens acestei vieți. Caut să aduc aceste răspunsuri folosind meditația, muzica, poezia, poveștile, miturile și ritualurile vii.

Distribuie evenimentul

bottom of page