Căpșuna Arsă și cum să fii improvizator șmecher - Serbarea de la finalul programului ACTItudine ediția 20
- Education Studio Cluj
- 3 iun.
- 2 min de citit
E penultima zi de marți în care se întâlnește grupa de improvizatori auto-numită Căpșuna Arsă (vă zicem imediat de unde e și numele). Trupa asta diversă, și ca vârstă, și ca voce și ca prezență în grup, s-a întâlnit săptămânal la câte un atelier de teatru de improvizație, încă din luna martie. Au fost 10 întâlniri la noi la Studio, un teambuilding intens la cabană (cu karaoke, teatru de umbre, dansat și lapoviță în mai, deci da...).
Timp de câteva luni, acești oameni s-au cunoscut, s-au împrietenit, s-au conectat și au trecut împreună prin aventura programului ACTItudine. Îi zicem aventură pentru că așa se simte. Începe de cele mai multe ori (știm din spusele multora care au trecut prin edițiile programului), începe cu anxietatea de a fi în aceeași sală cu încă vreo 12 necunoscuți, cărora acum să le mai și rețină numele din prima?! Și trece primul atelier, și nu mai e cale de întoarcere. O mână de oameni străini devin prieteni, se aud și se văd în muuulte momente cringe, spontane, suprinzătoare dar și vulnerabile, sincere, pline de haz și drag. Iar după teambuilding e parcă de s-ar cunoaște de mai mult decât 2 luni de zile.

Și uite-i ajunși la serbarea de la capătul programului. Urcând deodată pe scena de la Atelier Cafe din Cluj, se umple spațiul de râsete, gesturi spontane și jocuri de încălzire.
Pe masa de lângă scenă, singura din zonă, e primul spectator al lor. E Căpșunelu, cu vestă croită de unul din trupă. Căpșunelu, văru' lui Nelu Iepurelu (de nu știți, o să mai povestim și de el), cel care s-a plimbat în timpul programului cu fiecare participant pe-acasă sau pe unde mai avea treabă. În unele cazuri a avut aventuri demențiale. Și între aventuri mai făcea și pauze pe câte o canapea la alt participant. În orice caz, de la Căpșunelu vine prima parte a numelui trupei. A doua parte, că de ce e Căpșuna Arsă (!) se zvonește că vine din ceva de la teambuilding. Dar ce se dansează la teambuildig, rămâne la teambuilding, dacă știți cum zicem.
Oricât de mult ar ști participanții că serbarea de aia-i serbare ca să sărbătorim împreună că au trecut prin program, și că nu e vreu test de trecut, tot e pliiin de emoții înainte să înceapă, mai ales pe măsură ce se umple sala de publicul format din prietenii fiecăruia dintre ei.
Cei doi facilitatori Diana și Raul, deschid serbarea și ridică energia publicului instant. Prea multe nu povestim noi la serbări, că cel mai fain e să vedem ce iese din scenele alese de participanți, dar total improvizate pe sugestiile publicului prezent.
În loc să tot scriem despre scene, vă invităm să vedeți filmările cu câteva din scenele jucate. Vă zicem doar că la un moment dat, s-a legat tare fain șmecheria de improvizator pe scenă cu toții.

Le suntem tare recunoscători participanților pentru că au avut încredere în noi să se îmbarce la programul ACTItudine, le dorim curaj, multă joacă și spotaneitate zi de zi, și așteptăm cu tot dragul să mai vină pe la noi la orice atelier le surâde.
Comments