top of page
exPlOrEZIE-03.png

Te-ai gândit să explorezi lumea ta interioară și să pui cu blândețe lumină pe locurile care așteaptă să fie descoperite?

Un program blând de explorare personală prin poezie, conceput să-ți ofere o călătorie unică spre autenticitate și expresie. Împreună cu un grup de oameni curajoși și curioși vei experimenta diverse forme poetice și vei explora teme personale într-un mediu sigur și plin de inspirație. Fă loc creativității și lasă cuvintele să-ți picteze lumea interioară. Hai să pășim împreună pe acest drum poetic plin de descoperiri și transformări!

2023-03-22 20.32_edited.jpg

De ce să vii la program?

  • Pentru a te reconecta la tine.

  • Pentru un prim contact blând cu scrisul de poezie (dacă nu ai mai făcut asta) în care te vom învăța să pui accentul pe proces nu pe rezultat.

  • Pentru a explora mai multe forme de poezie.

  • Pentru explorarea a 5 teme personale (vezi mai jos tema fiecărui atelier).

  • Pentru conexiunea la un grup de oameni.

  • Pentru inspirație, joacă și creativitate.

  • Pentru un spațiu sigur în care să te lași văzut/ă.

  • Pentru învățare prin experimentare.

  • Pentru grijă de tine.

Ce conține programul?

  • 6 ateliere săptămânale de explorare prin poezie de 2 ore și jumătate fiecare;

  • un jurnal pentru călătoria ta;

  • diverse materiale și resurse online care să te ajute în explorare;

  • o revistă online (programul NU e pentru crearea de conținut pentru revistă, ci revista este o încununare a experienței tale din program); ea poate fi tipărită dacă cade tot grupul de acord cu asta;

  • un eveniment de final cu scopul de sărbătorire și lansare a revistei; acesta va fi privat (doar cu grupul) sau deschis (în care fiecare participat își poate invita câțiva prieteni) în funcție de cum hotărăște grupul la finalul primului atelier.

IMG_0171 copy_edited.png
IMG_9182.jpg

În acest program vei întâlni

  • Poezie (sub diverse forme);

  • Scris liber;

  • Introspecție și reflecție personală;

  • Activități de explorare interioară;

  • Conștientizarea corpului prin mișcare, simțuri și imaginație;

  • Sharing în cerc.

Temele atelierelor

  1. Pornirea la drum - poezia scurtă

  2. Explorarea conexiunii cu ceilalți - poezie colaborativă

  3. Explorarea prezenței - haiku

  4. Explorarea conexiunii cu corpul - concrete poetry

  5. Explorarea vulnerabilității și expunerii - spokenword poetry

  6. Finalul călătoriei. Suport și recunoștiință - poezie colaj

IMG_8551.jpg
IMG_8426.jpg

Despre formele de poezie pe care le vei explora

Poezia scurtă

Focusează mesajul poeziei în doar câteva cuvinte bine alese și astfel ajunge să fie mai concentrată. Lungimea ei o face o poezie ușor de abordat de către cei care nu au mai scris poezie.

Haiku

Este o esență tare într-o sticluță mică. Adesea sunt încapsulate observații revelatoare și/sau momente de realizare puternice în doar trei versuri.

Poezia colaborativă

Poezia colaborativă reunește doi sau mai mulți autori pentru a crea o scriere semnificativă, cu voci unice, dar coezive.

Concrete poetry

Concrete poetry (poezia concretă) este compusă din cuvinte, litere, culori și fonturi, în care spațiul grafic joacă un rol central atât în design, cât și în sens.

Spokenword poetry

Spokenword este poezia scrisă cu scopul de a fi performată (interpretată) pe scenă de către autorul ei. Un element important al acestei forme de poezie este vocea poetului și prezența lui scenică.

Poezia colaj

Poezia colaj este poezia care a fost mai degrabă compusă din părți preexistente (cuvinte, litere, expresii, imagini etc.) decât scrisă de la zero.

Contribuția ta

Preț standard

 600 lei 

redus la 450 lei până în data de 18 iulie.

Preț tânăr

 300 lei 

pentru persoanele sub 24 ani.

Preț susținător

 750 lei 

Prin susținera ta ajuți Studioul în a face sustenabilă crearea și oferirea a astfel de experiențe de învățare.

Ne vom arăta recunoștința față de tine prin posibilitatea de face cunoscut comunității sprijinul tău și printr-un mic cadou personalizat creat de echipa Studioului.

Pentru finalizare înscrierii va fi nevoie de un avans de 200 lei, plătit înainte de începerea programului. Restul sumei de bani va veni plătită la finalul primului atelier. Mai multe detalii vei primi după ce te înregistrezi.

Plata nu se returnează decât în caz de anulare a evenimentului.


În caz că nu mai poți ajunge și ai plătit, îți poți găsi un înlocuitor pentru a nu pierde investiția.

Numărul de locuri este limitat, prioritatea este în ordinea înscrierii.

În cazul în care ai nevoie de ce oferă acest program, vrei să participi, dar nu îți permiți, te invităm să ne scrii un email în care să ne zici de ce crezi că ai nevoie să participi la acest program, ce poți și vrei să oferi la schimb și numărul tău de telefon (ca să te putem contacta). Iar noi te vom suna la scurt timp după.

IMG_8055.jpg
IMG_9112 copy.jpg

Când și unde?

Timp de 6 săptămâni în fiecare zi de marți (de la ora 19) începând cu data de 25 iulie.

1. 25 iulie

2. 1 august

3. 8 august

4. 15 august

5. 22 august

6. 29 august

Evenimentul de săbătorire și lansare de revistă rămâne de stabilit împreună cu grupul format.

Locația: La sediul nostru, pe strada Tipografiei, nr. 1, interfon 30.

Facilitatorii

Bogdan Marica

Este absolvent al multor programe marca Education Studio, printre care programele Odiseea (2018) și ConVersații (2019) pe care le-a și facilitat în ultimele ediții. Și-a cultivat abilitățile de trainer atât în cadrul Studioului prin programele și atelierele susținute în ultimii 3 ani, dar și internațional, în programe de training Erasmus+ (Youth Catalyst 2.0 & Connection for Direction). A creat pagina Mecanică fină, unde publică poezii din 2020.

Angela Szavui
A făcut cunoștință cu Education Studio absolvind programul ACTItudine (program de teatru de improvizație) în 2019, experiență care a inspirat-o să caute în continuare moduri de exprimare autentică și creativă. Această căutare i-a deschis calea și curiozitatea spre poezie, venind cu dorința să o împărtășească într-o comunitate.
De curând a obținut calificarea de Lucrător de tineret în urma unui curs și a participat la mai multe programe Erasmus+ care au ajutat-o să-și dezvolte abilitățile de facilitare a diverselor activități creative de învățare non-formală.

Untitled design.jpg
bottom of page