mie., 08 mar.
|Cluj-Napoca
ConVERSații - Program de dezvoltare prin Spoken Word Poetry
ConVERSații îți aduce prin spokenword poetry cheia creativității cu care să deschizi uși înspre lumea ta interioară și să dai voce lucrurilor pe care le găsești în tine. Tu cât cunoști din propriul castel interior? Intră, ia un loc. Găsește-ți cuvintele cu noi. Spune ceea ce este. 🗝 🏰
Dată & Locație
08 mar. 2023, 18:30
Cluj-Napoca, Strada Tipografiei 1, Cluj-Napoca 400394, Romania
Despre eveniment
Imaginează-ți că ideile, experiențele și gândurile tale clădesc un castel prin care scări secrete și uși ferecate duc în colțuri nebănuite; în interior ai săli de dans luminoase, poduri prăfuite și pivnițe adânci și misterioase.
ConVERSații îți aduce prin spokenword poetry cheia creativității cu care să deschizi uși înspre lumea ta interioară și să dai voce lucrurilor pe care le găsești în tine.
Tu cât cunoști din propriul castel interior? Intră, ia un loc. Găsește-ți cuvintele cu noi. Spune ceea ce este. 🗝 🏰
__________________________________________
Ce este proiectul ConVERSații?
ConVERSații este un proiect Education Studio care își propune crearea unei comunități pasionate de poezie și să familiarizeze poezia ca unealtă creativă de explorare și exprimare autentică.
Acest program face parte din proiectul ConVERSații.
Ce este acest program ConVERSații?
Un program de autocunoaștere și exprimare autentică prin spoken word poetry, în care împreună ne dezvoltăm curajul de a fi văzuți și de a ne face vocea auzită.
Un loc unde aducem la suprafață un dialog onest cu tine însuți și facem loc potențialului tău creativ într-un cadru non-formal de învățare experiențială.
Noi credem că fiecare persoană poate să se exprime prin poezie. În cadrul programului vrem să încurajăm folosirea spokenword-ului ca o unealtă de explorare și exprimare personală. De aceea pe durata programului vom pune accent pe călătoria și evoluția personală a fiecăruia și mai puțin pe așteptarea de a avea, la finalul programului, poezii “perfecte”.
Ce este Spoken word poetry?
O formă de poezie-performance în care experiențele și imaginația ta se transformă în povești cu ritm și muzicalitate, spuse pe scenă în fața celorlalți.
__________________________________________
Acest program este pentru tine dacă:
🗝Ești adult și te consideri tânăr
🗝Ultima dată când ai zis o poezie a fost la serbarea de la grădi
🗝Toată ziua ești cu poezia după tine
🗝Vrei să scormonești cu pixul în suflet
🗝Vrei să fi parte dintr-un grup care să-ți susțină călătoria creativă
__________________________________________
Ce vei învăța și explora?
🗝 capacitatea de exprimare autentică
🗝 dezvoltarea capacității de vorbit în public
🗝 tehnici de scriere creativă, storytelling, rimă și ritm
🗝 folosirea potențialului vocii și al corpului în performance
🗝 moduri de conectare cu poveștile semnificative ale vieții noastre
🗝 abilități de exprimare prin poezie
🗝 acces la o comunitate de oameni pasionați de poezie
🗝 dezvoltarea curajului de a fi văzut și a-ți face vocea auzită
🗝 conexiune, bunăstare emoțională și mentală
__________________________________________
Structura programului:
Programul va dura 12 săptămâni, din 8 martie până în 24 mai.
Vor fi:
🗝 10 ateliere săptămânale de 2 ore și jumătate, miercuri de la ora 18:30
🗝 Un weekend întreg de teambuilding
🗝 Un spectacol-sărbătoare de spoken word poetry pentru prieteni la finalul programului (penultima întâlnire)
Datele teambuilding-ului și al spectacolului vor fi anunțate de facilitatori în grupul de participanți.
__________________________________________
Facilitatori:
Bogdan Marica
Bogdan este absolvent al multor programe marca Education Studio, printre care programele Odiseea (2018) și ConVersații (2019) în care s-a îndrăgostit de poezie și pe care le-a și facilitat în ultimele ediții.
Abilitățile de trainer și le-a cultivat atât în cadrul Studioului prin programele și atelierele ținute în ultimii 2 ani, cursuri de formare profesională, dar și internațional în programe de training Erasmus+ (Youth Catalyst 2.0 & Connection for Direction).
În 2020 a creat pagina ”Mecanică fină” unde publică ocazional poezii:
https://www.facebook.com/Mecanic%C4%83-fin%C4%83-101090368288483
Angela Szavui
A făcut cunoștință cu Education Studio absolvind programul ACTItudine (program de teatru de improvizație) în 2019, experiență care a inspirat-o să caute în continuare moduri de exprimare autentică și creativă. Această căutare i-a deschis calea și curiozitatea spre poezie, venind cu dorința să o împărtășească într-o comunitate.
De curând a obținut calificarea de Lucrător de tineret în urma unui curs și a participat la mai multe programe Erasmus+ care au ajutat-o să-și dezvolte abilitățile de facilitare a diverselor activități creative de învățare non-formală.
__________________________________________
Contribuția ta:
🗝 280 RON/lună - PREȚ STADARD
Dacă ai peste 24 de ani.
🗝 200 RON/lună - PREȚ TINERI
Pentru cei până în 24 ani.
Dacă dorești să participi, dar nu îți permiți prețul programului scrie-ne un e-mail cu situația ta și vom încerca să găsim o soluție.
🗝 350 RON/lună - PREȚ DE SUSȚINĂTOR
Dacă vrei să ne susții cu mai mult pentru că îți permiți și vezi valoare în ceea ce oferim. Prin această susținere faci posibilă participarea celor care își permit mai puțin dar au la fel nevoie de ceea ce oferim.
Pentru a-ți rezerva locul la program trebuie să achiți un avans de 150 RON din prețul primei luni, după înscriere vei primi un email cu datele de plată.
Plata pentru fiecare lună a programului se face la primul atelier (direfența rămasă după plata avansului), la atelierul nr. 5 și nr. 9. Numărul de locuri este limitat, prioritate în ordinea înscrierii.
Plata nu se returnează decât în caz de anulare al programului.
Te rugăm să te înscrii și să faci plata doar dacă știi că vei participa. În caz că nu mai poți ajunge și ai plătit, îți poți găsi un înlocuitor pentru a nu pierde investiția.
Facilitarea și organizarea teambuildingului este acoperită de Education Studio, dar cazarea și mesele la teambuilding nu sunt incluse în prețul programului. Costul cazării va fi anunțat de facilitatori iar mâncarea va fi adusă de fiecare în funcție de nevoi și preferințe, încurajând și sharing-ul cu ceilalți din grup.