top of page

lun., 12 iun.

|

Atelier online de scris poezie

Mezopoetica - Galeria emoțiilor

Te-ai gândit că și tu ai putea scrie poezie?

Nu mai este posibilă înregistrarea
Vezi alte evenimente
Mezopoetica - Galeria emoțiilor
Mezopoetica - Galeria emoțiilor

Dată & Locație

12 iun. 2023, 18:30 – 21:00

Atelier online de scris poezie

Despre eveniment

Te-ai gândit că și tu ai putea scrie poezie?

Inițiem o serie de ateliere Mezopoetica, în cadrul cărora vom explora mijloace prin care ne putem forma o idee despre cum se turează motoarele creației. "Mezo" însemnând "central", vom putea ajunge în centrul tău, centrul cuvintelor tale.

Este un proiect în care vrem să facem auzită vocea poeților amatori și cu care dorim să demonstrăm că oricine poate scrie, fără iscusință atent dezvoltată în prealabil. Startul unei noi pasiuni hrănitoare pentru suflet poate începe oricând!

Vei putea face cunoștință cu o comunitate pasionată de poezie, vei avea ocazia să îți explorezi cele mai profunde emoții și să le transpui în cuvinte pline de sensibilitate și expresivitate. Fiecare atelier va fi o călătorie într-un nou univers poetic, unde te vei descoperi pe tine și vei învăța să îți pui în valoare creativitatea și originalitatea.

Proiectul este format din:

  • 4 ateliere online (bilunare) de scris poezie cu scopul de a te conecta cu ce este viu în tine și a te exprima în versuri
  • un spațiu online de publicare a poeziilor (doar cele ce se doresc a fi publicate)
  • 4 cronici (câte una după fiecare atelier) pentru diseminarea poeziilor, practicilor și demonstrației că toată lumea poate să scrie poezie

___________________________________________

Despre atelier

Al treilea atelier, intitulat “Galeria emoțiilor”, va fi unul în care ne vom imersa în propriile emoții, vom învăța să le numim și să le redăm complexitatea pe foaie, sub forma figurilor de stil (metaforă, comparație și personificare).

Pentru acest atelier, pe lângă foaie și pix, vei avea nevoie și de creioane colorate.

___________________________________________

Anonimat și spațiu sigur

Pentru că ne dorim să oferim un spațiu cât mai sigur în care creația să nu fie stinsă de judecată, dăm posibilitatea participării la ateliere și publicării poeziilor sub un pseudonim.

Nici o poezie nu va fi publicată fără acordul explicit al autorului.

În ateliere vom promova o atmosfera jucăușă, de respect (față de mine și față de ceilalți), asumare (a ceea ce zic și a propriilor trăiri), dar și de conexiune cu ceilalți participanți.

Mindset-ul atelierelor va fi cuprins în cuvintele “ne punem atenția pe proces, nu pe rezultat”.

___________________________________________

Cum pot participa?

Pentru a participa, te invităm să completezi un scurt formular de înregistrare.

Vei avea nevoie să ai la tine hârtie, un instrument de scris și posibile alte obiecte în funcție de atelier (aceste detalii vor fi menționate în email-ul pe care îl vei primi după înscriere).

Participarea se va face pe baza unei donație minimă de 30 lei, transferată la finalul atelierului.

Locurile la fiecare atelier sunt limitate. În cazul în care nu mai poți participa, te rugăm să ne anunți cu o zi înainte, pentru a putea oferi locul tău altcuiva.

___________________________________________

Despre Mezomorf

Mezomorf este un spațiu care se cristalizează în mai multe forme de mijloace educaționale, artă, cultură și literatură, reunind oameni pentru a forma o comunitate ai cărei membri sunt pregătiți să fie vocea generațiilor viitoare și să perpetueze sprijinul artistic.

Despre Education Studio

Education Studio este un ONG din Cluj-Napoca care are misiunea de a aduce experiențe de învățare nonformală, de creație artistică și de joacă, atât în comunitatea locală, cât și pe plan internațional.

___________________________________________

Despre ConVERSații

ConVERSații este proiectul Education Studio care își propune crearea unei comunități pasionate de poezie și să familiarizeze poezia ca unealtă creativă de explorare și exprimare autentică.

___________________________________________

Cine e în spatele proiectului?

Bogdan Marica

Bogdan va fi facilitatorul atelierelor. El este absolvent al multor programe marca Education Studio, printre care programele Odiseea (2018) și ConVersații (2019) pe care le-a și facilitat în ultimele ediții. Și-a cultivat abilitățile de trainer atât în cadrul Studioului prin programele și atelierele susținute în ultimii 2 ani, dar și internațional, în programe de training Erasmus+ (Youth Catalyst 2.0 & Connection for Direction). A creat pagina Mecanică fină, unde publică poezii din 2020.

Ramona Andrei-Dragu

Ramona este fondatoarea site-ului mezomorf.ro, predă limba germană prin joc și joacă în cadrul asociației Drept în inimă, este specializată în art-terapie și a câștigat premiile I și II la concursurile de traducere de poezii organizate de Universitatea 1 decembrie 1918 din Alba Iulia, traducerea literară cotând-o ca fiind singura aptitudine artistică adevărată. Își dorește să cunoască cât mai mulți artiști și să îi promoveze cu eficiență, dar să și faciliteze colaborări durabile între aceștia.

Distribuie evenimentul

bottom of page